PROJECTEN

FIETSEN

Voor acht Evangelisten van de lokale gemeente zijn fietsen gekocht. Nu wordt er in een straal van 80 km rond Setshanke geëvangeliseerd.

TRACTOR

We hebben een tractor gekocht om te helpen bij het ploegen. Hij staat nu tijdelijk stil. Er moeten nieuwe banden worden gekocht.

MAISMOLEN

De vrouwen brengen veel tijd door met het stampen van mais. Nu kunnen ze dit sneller en efficiënter laten doen door een maismolen.


KERK

De kerk is op deze foto bijna klaar, maar inmiddels wordt is hij af en is in gebruik genomen. Het project werd mogelijk gemaakt door donaties van een gemeente in Zaandam.

GROENTETUIN

Dit project is door Wilde Ganzen gefinancierd. Het water komt uit een geslagen put 80M diep. Het water wordt met de hand opgepompt. Erg zwaar!

WATERLEIDING

Door een klein motortje wordt het water omhoog gepompt en opgeslagen in dit grote vat. Nu zijn er overal in de tuin kranen waar ook echt water uit komt!


WINKEL

Vrouwen moesten 40km reizen om zeep, olie e.d. te kopen. We zijn dus een winkel begonnen. Door de slechte economische toestand in Zimbabwe is dit project vooralsnog mislukt.

NAAIMACHINES

We hebben 10 handnaaimachines opgestuurd. Er is ter plaatse geen elektriciteit. De dames maken kleding voor de verkoop.

MEER...

Er zijn nog meer projecten gerealiseerd. Als u meer wilt weten, lees de BLOG of stuur ons een bericht middels het contactformulier.


Stichting Het Lichtbaken heeft bij de realisering van deze projecten de onmisbare hulp gehad van de stichting KOOK, een kringloopwinkel in Alkmaar die 80% van haar omzet besteedt aan projecten in ontwikkelingslanden. De groentetuin is door Wilde Ganzen gefinanceerd. Het kerkgebouw door Evangeliegemeente 'De Weg;  te Zaandam. De Baptistengemeente Alkmaar draagt bij in de salariskosten van de voorgangers.

Link naar de website van kringloopwinkel KOOK te Alkmaar
Link naar de website van 'Wilde Ganzen'
Link naar de website van Evangeliegemeente De Weg te Zaandam
Link naar de website van de Baptistengemeente De Rank te Alkmaar

* Gelieve aan ons door te geven als een link niet (goed) werkt.